sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Aloitus: Taustaa ja tarkoitusta


Tämän blogin tarkoitus on olla purkautumis kanava ase ja militaria aiheisille ajatuksille. Tarkoituksenani on tuoda esille kohtaamiani ongelmia ja löytämiäni vastauksia ammuntaan ja aseisiin liittyen.

Olen aina ollut kiinnostunut ammunnasta, niin kauan kuin jaksan muistaa. Ensimmäisen ilmakiväärini sain ostaa kaveriltani noin seitsemän tai kahdeksan vuotiaana siitä kiinalaisestaimpparista kaikki alkoin. Sittemin harrastus syveni metsästykseen ja viimmein armaijan jälkeen reserviläislajeihin, kilpa-ammuntaan. Tällähetkellä opettelen ampumaan perinneaseilla, ja syvennyt ymmärtämään talvisodan kynnyksellä valmistuneen pystykorvan m28-30 sielunelämää. Jälleentauksesta haaveilen ja toivottavasti pääsen toteuttamaankin, mutta Perinneaseista ja jälleenlatauksesta tuonnempana.

Alla Pystykorvan jälkeä sadastametristä kymmenellä laukauksella, makuulta hihnatuelta. Patruunana Sako range 8g tehdaspatruuna

Mitä muuta sitten touhuan pyssyjen kanssa, kilpailen reserviläislajeissa, jossa Reserviläisliiton mestaruuskisoissakin kävin taitojani punnitsemassa, kohtuullisella menestyksellä, tyhjin kourin ei kotiin tultu. Tässä blogissa pääsette myös seuraamaan ampumarata käyntejäni, kirjoittelen retkistä kuulumisia, kunhan metsästyskausi on ohi ja radoille taas joutaa.

Aseista tietoa etsiessäni olen huomannut, että sitä on vaikea löytää yhdestä paikasta, niinpä tämän blogin tärkein tehtävä onkin toimia koontipaikkana, johon laitan linkkejä, kirjojen nimiä niistä asioista, joista tietoa kulloinkin etsin. Esimerkiksi suomalaista sotilasaseista on haastaavaa löytää tietoa intternetistä, muttapalokankaan kirjoista ja sivulta http://www.mosinnagant.net/ löytyy todella kattavasti tietoa yhdestä paikasta, kunhan vain englannin kieli taittuu.

Aseiden lisäksi kiinnostukseni kohdistuu jonkinasteiseen militarian keräilyyn, suomalaiset pistimet 1900-luvulta ja Brittien toisen maailmansodan varusteet ovat kiinnostukseni kohteena. ja myöskin kun pohjanmaan poikia olen niin Suojeluskuntien historia, merkit ja varusteet ovat listalla mukana. Vanhojen tavaroiden lisäksi tarkoituksenani on myös kirjoitella ylös omia kokemuksia uusista varusteista mitä pääsen kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti